Tornar a la principal Tornar a la principal

DNICIACIÓ

Iniciació és el terme que designa el principi d’un coneixement o gènere de vida.

La Iniciació és el començament d’un recorregut, una via continua de potenciació de la qualitat humana dels maçons, en el convenciment que el camí de l’ésser humà passa per la Llibertat, la Igualtat i la Fraternitat.

La Iniciació maçònica no requereix cap coneixement específic. Només cal demostrar una mínima disposició per sotmetre's a diverses proves i manifestar la voluntat de seguir el camí traçat.

imag11

La Iniciació maçònica pel que fa a la "cerimònia d'iniciació", son els esdeveniments que es desenvolupen en el Temple, pels quals una persona passa de l'estat de profà al de aprenent i germà maçó. El seu sentit és despertar allò espirituals que hi ha en la persona i que fa de l'iniciat un ser conscient. Aquesta consciència és diferent del coneixement intel·lectual del profà; no es tracta de seguir un ensenyament manifest, sinó de propiciar una experiència personal. Aquest procés escapa a les paraules.

La Iniciació obre al neòfit un nou món, en una comunitat iniciàtica en que els objectius transcendents no tenen res a veure amb els del món profà.

Per a ser Iniciat el postulant necessita tenir una aptitud o disposició natural sense la qual tot l’esforç pot ser en va. L’individu ha d'ésser “iniciable”.

L’Iniciat travessa la cortina que separa el profà del sagrat. Passa d’un món a un altre, canvia de nivell i les seves apreciacions i sensibilitats són diferents. Ritus i Símbols actuen de “guies”, indiquen l'orientació del camí.

 

 

imag12